Surówka z kapusty pekińskiej ogórka i pora,

Zimą często do obiadu otwieram kolejny słoik z przetworami które robiłam latem ale też chce mi się czegoś świeżego. Wtedy zwykle pada na kapustę, dziś pekińską tym razem w towarzystwie ogórka i pora. Tu wszystko super chrupie!  Nowych połączeń na surówki nigdy dość!

Składniki:

  • 1 mała (ok 700 g) kapusta pekińska
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 por
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego/ skyru
  • czubata łyżka posiekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku

Kapustę pokroić w cienkie paski, ogórek i pora pokroić na cienkie półtalarki. 

Wszystko połączyć w dużej misce i zalać sosem przygotowanym z reszty składników. Całość dokładnie wymieszać.