Wrapy z lawaszu z pasztetem

Ostatnio moje ulubione drugie śniadanie do pracy. Kolega w pracy ostatnio mówił, że on nie ma czasu robić takie wynalazki a ja mu na to że to jak kanapka: zamiast masła ja użyłam hummus, zamiast wędliny jest pasztet i rukola jako sałata. Zwinięcie i przekrojeniu na pół twa 30 sekund, lawasz dostępny jest np. w owadzim markecie spożywczym. Był bardzo zdziwiony, że taką alternatywę do klasycznej kanapki robi się w ekspresowym tempie. 


Składniki
  • 2 lawasze ormiańskie, gruzińskie 
  • 60 g hummusu np smak paparykowy
  • 100 g pasztetu np z indykiem
  • 2 garście rukoli
Każdy płat lawaszu, na całej wielkości posmarować cienką warstwę hummusu. 


Na połowie placka wyłożyć i rozsmarować pasztet a na całą wielkość rozsypać garść rukoli.