Łazanki z chorizo i cukinią

Mój marzec w tym roku jest bardzo pracowity, mam wiele spraw i dlatego jest tu mniej. Dlatego też robię szybkie ale pyszne i zdrowe obiadki. Nazwę tego makaronu powinnam zmienić na: obiad w 20 minut dla zabieganych rodziców. Przepis jest banalnie prosty a moje uwielbienie do chorizo jest nie przypadkowe. 


Składniki
  • 200 g makaronu łazanki
  • 80 g kiełbasy chorizo
  • 1 cukinia ok 400 g 
  • Natka pietruszki
  • 100 ml śmietanki 30%
  • Papryczka chili ok 4 cm
  • Sól, pieprz 

Makaron ugotować al dente zgodnie z zaleceniem producenta na opakowaniu. Chorizo pokroić w plasterki i podsmażyć na suchej patelni a następnie przełożyć ja na talerz. Na wytopionym tłuszczu z chorizo podsmażyć pokrojone w pół plasterki cukinie. Papryczkę chili i natkę pietruszki drobno pokroić i dorzucić do cukinii. Ugotowany makaron, przyprawy i chorizo dodać na patelnię i wymieszaj wszystkie składniki.