Postanowiłam nadrobić tu parę klasyków bo zdarza mi się, że nie mając pomysłu czy nawet zachcianki na dany posiłek zaglądam tu by się czymś zainspirować. Ale ten dzisiejszy post powstał, bo miałam już 2 dwudniowe półbagietki i pieczarki w lodówce które trzeba już zużyć.
Składniki
- 2 półbagietki / paluchy
- 200 g pieczarek
- 100 g szynki konserwowej
- 150 g sera żółtego
- ½ papryki
- Szczypta oregano
- Szczypiorek
- Sól, pieprz czarny
Półbagietki przekroić wzdłuż i lekko posmarować masłem. Pieczarki pokroić w plasterki a paprykę w kostkę i podsmażyć je na łyżce masła do odparowania wody, przyprawić je solą i pieprzem.
Na półbagietkach ułożyć: wędlinę pokrojoną w kostkę, pieczarki z papryką, starty ser, posypać oregano. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec z termoobiegiem około 8 minut. Podawać z ketchupem lub szczypiorkiem.