W markecie znalazłam grillowaną paprykę w słoiczku i pomyślałam sobie, że to dobra podstawa na sałatkę. Dodałam do niej kilka innych konserwowych warzyw tj. seler w wiórkach, ogórki i kukurydzę oraz jaja na twardo, świeżą cebulę i powstała bardzo chrupiąca sałatka.
Składniki
- 160 g (1 słoiczek) selera wiórki
- 220 g (1 słoiczek) papryki grillowanej
- 100 g (1 słoiczek/ puszka) kukurydzy
- 5 jaj
- 1 czerwona cebula
- 4 ogórki konserwowe
- 1 garść sera tartego np cheddar
- 2 łyżki majonezu
- Sól, pieprz
Seler, kukurydzę i paprykę odcedzić a tylko paprykę pokroić na mniejsze części. Jaja ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Ogórki i cebulę pokroić również w kostkę i wszystkie składniki wymieszać z przyprawami i majonezem. Odstawić na ponad 2 godziny do lodówki żeby smaki się wymieszały.