Sałatka z konserwowym selerem i grillowaną papryką

 W markecie znalazłam grillowaną paprykę w słoiczku i pomyślałam sobie, że to dobra podstawa na sałatkę. Dodałam do niej kilka innych konserwowych warzyw tj. seler w wiórkach, ogórki i kukurydzę oraz jaja na twardo, świeżą cebulę i powstała bardzo chrupiąca sałatka. 


Składniki

  • 160 g (1 słoiczek) selera wiórki
  • 220 g (1 słoiczek) papryki grillowanej
  • 100 g (1 słoiczek/ puszka) kukurydzy
  • 5 jaj
  • 1 czerwona cebula
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 garść sera tartego np cheddar
  • 2 łyżki majonezu
  • Sól, pieprz 

Seler, kukurydzę i paprykę odcedzić a tylko paprykę pokroić na mniejsze części. Jaja ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Ogórki i cebulę pokroić również w kostkę i wszystkie składniki wymieszać z przyprawami i majonezem. Odstawić na ponad 2 godziny do lodówki żeby smaki się wymieszały.