Choć do oficjalnego sezonu grillowego zostało jeszcze parę miesięcy ja pokazuje wam jeden z moich ulubionych sosów. Pokazuje przepis teraz bo super sprawdzi się nie tylko do przysmaków z grilla ale też mięs, kanapek, domowych hot-dogów, sałatek lub jako dip do słupków warzywnych które uwielbiamy do chrupania jako przekąski przed domowym seansem filmowym czy imprezą, nie tylko tą w ogrodzie. A Ty do czego go będziesz używać?
Składniki
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki keczupu
- 1 jajo
- 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny
- 1 mały kiszony ogórek
- 1 mała biała cebulka
- szczypta słodkiej papryki
- biały pieprz do smaku
Jajko ugotować na twardo i drobno pokroić. Majonez wymieszać z ketchupem. Ogórek i cebulkę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce z małymi oczkami, dodać do sosu. Całość porządnie wymieszać, dodając pieprz do smaku.