Sos tysiąca wysp

 Choć do oficjalnego sezonu grillowego zostało jeszcze parę miesięcy ja pokazuje wam jeden z moich ulubionych sosów. Pokazuje przepis teraz bo super sprawdzi się nie tylko do przysmaków z grilla ale też mięs, kanapek, domowych hot-dogów, sałatek lub jako dip do słupków warzywnych które uwielbiamy do chrupania jako przekąski przed domowym seansem filmowym czy imprezą, nie tylko tą w ogrodzie. A Ty do czego go będziesz używać? 


Składniki

  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki keczupu
  • 1 jajo 
  • 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny
  • 1 mały kiszony ogórek
  • 1 mała biała cebulka
  • szczypta słodkiej papryki
  • biały pieprz do smaku

Jajko ugotować na twardo i drobno pokroić. Majonez wymieszać z ketchupem. Ogórek i cebulkę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce z małymi oczkami, dodać do sosu. Całość porządnie wymieszać, dodając pieprz do smaku.