Pandemia przez coronawirusa w tym roku pozamykała możliwość uczestnictwa w każdych Andrzejkach nawet domówkach więc nici z wychodnego. To jednak nie znaczy, że nie mogę zrobić pysznej przekąski: tatara z wędzonego łososia z awokado. Podane proporcje są na 2 porcje więc mój mąż też się z niej bardzo ucieszył.
Składniki
- 200 g wędzonego łososia
- 1 awokado
- sok z ½ cytryny
- 1 łyżeczka kaparów
- 1 łyżka świeżego koperku
- sól, pieprz
Łososia i kapary drobno pokroić, wymieszać z posiekanym koperkiem. Całość skropić połową soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Awokado obrać, pokroić w drobną kosteczkę i również skroić sokiem z cytryny. W metalowej obręczy typu ring warstwami na przemian ułożyć łososia i awokado.