Tatar z wędzonego łososia z awokado

 Pandemia przez coronawirusa w tym roku pozamykała możliwość uczestnictwa w każdych Andrzejkach nawet domówkach więc nici z wychodnego. To jednak nie znaczy, że nie mogę zrobić pysznej przekąski: tatara z wędzonego łososia z awokado. Podane proporcje są na 2 porcje więc mój mąż też się z niej bardzo ucieszył. 


Składniki

  • 200 g wędzonego łososia
  • 1 awokado 
  • sok z ½ cytryny
  • 1 łyżeczka kaparów
  • 1 łyżka świeżego koperku
  • sól, pieprz 
Łososia i kapary drobno pokroić, wymieszać z posiekanym koperkiem. Całość skropić połową soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Awokado obrać, pokroić w drobną kosteczkę i również skroić sokiem z cytryny. W metalowej obręczy typu ring warstwami na przemian ułożyć łososia i awokado.