Sałatka z pomidorów, tuńczyka i oliwek

Pyszna i szybka śródziemnomorska sałatka z dojrzałymi pomidorami, tuńczykiem i oliwkami w dwóch kolorach. Jak dla mnie to super pomysł na lekką kolację czy drugie śniadanie do lunchboxa na wynos np. do pracy. Jeszcze sezon na pomidory więc często jest u mnie w menu. 


Składniki
  • 2 pomidory malinowe 
  • 100 g tuńczyka w sosie własnym
  • 1 cebula czerwona
  • Kilka sztuk oliwek zielonych, u mnie z czosnkiem 
  • Kilka sztuk oliwek czarnych
  • 1 łyżeczka tartego parmezanu 
  • sól, pieprz
Umytego pomidora pokroić w plastry, ułożyć na talerzu i przyprawić. Tuńczyka odcedzić z zalewy i wyłożyć na pomidory, wyłożyć cebulę pokrojoną w piórka następnie pokrojone wzdłuż pół oliwki. Całość posypać parmezanem.