Omlet twarogowy z jogurtem i truskawkami

W Dzień Dziecka to moje przedszkolaki składają zamówienie na śniadanie, dziś zażyczyli sobie omleta na słodko. Wykorzystując truskawki i twaróg powstaje te wyborne śniadanie. Uwaga, podany do łóżka smakuje najlepiej. To trochę jakby omlet sernikowy, omlet cesarski ale na pewno jest pyszny. Można go podać z innymi sezonowymi owocami lub z dżemem. 


Składniki
  • 1 jajko
  • 50 ml mleka
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 2 czubate łyżki ok.60 g twarogu półtłustego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka ksylitol
  • 5 truskawek
  • 1 łyżeczka oleju
Do miski lub blendera wbić jajko, wlać mleko. dodać ksylitol oraz twaróg. Całość zblendować na gładka masę. Rozgrzać olej na patelni i wlać na nią masę. Smażyć z dwóch stron. Na koniec jedną ze stron posmarować jogurtem i posypać truskawkami.