Wiosenny twarożek wiejski

Pierwszy raz ten przepis podejrzałam w internecie u jednej z instragramerek i od razu przepis przypadł mi do gustu. Wspomniana influanserka nazwała go "ulubiony twarożek" i takim też dla mnie się stał. Uwielbiam go do lunchboxu do pracy, na weekendowe śniadanie czy jako dodatek do grilla, po prostu zawsze mogę go jeść. Dzisiejszy twarożek powstał z warzyw z mojego ogródka więc tym bardziej się nim delektuję. 


Składniki
  • 500 g twarożku wiejskiego
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz
Warzywa umyć. Rzodkiewkę i pomidorki pokroić na mniejsze części, zależy od preferencji, ja kroje na pół i w plasterki a szczypiorek drobniutko. Warzywa z twarożkiem umieścić w misce i doprawić.