Masełko czosnkowo - ziołowe

Majówka to najczęściej rozpoczęcie sezonu grillowego. My Polacy to uwielbiamy a ja uwielbiam grillowaną bagietkę z masełkiem czosnkowo - ziołowym. Idealnie też pasuje do pieczonych ziemniaków czy to z ogniska, piekarnika czy żarze z grilla. Przygotowanie masełka zajmuje 5 minut, tylko z dobrą godzinę wcześniej trzeba wyjąć masło z lodówki. Polecam bo jest proste i pyszne. 



Składniki:
  • 200 g masła
  • garść świeżej bazyli
  • garść natki pietruszki
  • garść koperku
  • 5-6 ząbków czosnku
  • ½ łyżeczki soli
Masło musi być miękkie, obrać czosnek i dodajemy pozostałe dobrze umyte składniki. Całość blendujemy. Przełożyć do słoiczka. Masełko podobno może byc w lodóce do tygodnia. U mnie nigdy nie wytrzymało.