Grillowana papryka z serem i gruszką

Gdy z spotykam się na grilla z przyjaciółmi którzy nie jedzą mięsa staram się zawsze coś nowego zaproponować. Gdy wpadają do naszego ogrodu pytają: "Co Polly nowego wymyśliła?" Tym razem zrobiłam papryki grillowane z serem pleśniowym, gruszką i orzechami pekan.  Jest kolorowo, pysznie i zdrowo! 



Składniki:
  • 2 papryki żółte
  • 2 papryki zielone
  • 2 papryki czerwone
  • 5 gruszek
  • 200 g sera pleśniowego
  • 50 g orzechów pekan
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
Papryki przekroić na pół, do środka nałożyć obrane i pokrojone w kawałki gruszki, ser pleśniowy oraz orzechy pekan. Na koniec papryki polać oliwą z oliwek i posypać solą. Grillować na otwartym ogniu przez około 10 minut, następnie zamknąć, aby ser mógł się rozpuścić.