Filet dorsza pod szpinakiem i serem

Jest piątek więc u mnie na stole rybka. Wiem jakie to ważne, żeby była często w naszej diecie więc proponuję kolejny przepis z rybą w roli głównej. Obiadek jest szybki do zrobienia, tym bardziej jeśli jednocześnie upieczemy ziemniaki w piekarniku. Rybkę można zmienić na inną, ulubioną a rodzajem sera regulować ostrość dania. 


Składniki
  • 450 g filetów dorsza
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 100 g żółtego sera
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczkę oliwy
  • sól, pieprz 
Rybę delikatnie posolić, posypać pieprzem i polać odrobina oliwy. Do rozmrożonego szpinaku (nie podgrzewać) dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szczypta soli. Rybę ułożyć w naczyniu, u mnie szklany, na niego szpinak a na samą górę straty żółty ser. Piec w  nagrzanym do 180°C piekarniku na termoobiegu przez 30 minut.