Ciasto z białej fasoli z jabłkami

Dzień Kobiet w niedzielę więc i ciacho musi być! Ale nie takie zwykłe bo z białej fasoli konserwowej. Mam takie postanowienie wiosenno - postne, że jak słodkości to tylko fit i z warzywami! Wiosna zbliża się coraz większymi krokami stąd mój pomysł. Ciasto, po opisie wykonania widać mega szybkie i chyba obieranie jabłek jest najdłuższe. A smak, sami spróbujcie! 



Składniki
  • 500 g fasoli białej konserwowej
  • 2 banany
  • 4 jaja 
  • 150 g erytrolu
  • 100 g mąki, u mnie orkiszowa
  • ½ łyżeczki pasty z wanilią
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 jabłka
  • 1 łyżeczka cynamonu
Odsączoną fasolę, obrane banany, rozbite jaja, erytrol, mąkę, pastę z wanilią oraz proszek do pieczenia i sodę włożyć do kielicha blendera i zblendować całość na gładką masę. Ciasto przelać do blaszki wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć plasterki obranych jabłek i posypać je cynamonem. Ciasto piec w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 40 minut.