Sałatka z tortellini i awokado

Uwielbiam tworzyć sałatki czy wogóle posiłki z resztek czy tego co mam w lodówce a tak właśnie powstała ta sałatka! Kierując się zasadą: nie wyrzucamy jedzenia, zapobiegamy żeby coś zgniło czy się zeschło wrzucamy na talerz i wychodzi. Sałatka jest świetna do pracy czy szkoły do lunchboxu. 


Składniki
  • 250 g makaronu tortellini (u mnie z serem)
  • 1 awokado
  • Garść rukoli
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 70 g sera parmezan lub grana padano
  • 2 łyżki kaparów
  • oliwa
  • sól, pieprz
Makaron ugotować zgodnie z zaleceniem producenta. Rukolę i pomidorki umyć a awokado pokroić w plastry. Do miski wyłożyć rukolę, makaron i wymieszać. Na wierzch wyłożyć awokado, odsączone kapary, pokrojone na 4 części pomidorki, skropić oliwą i posypać tartym na małych oczkach serem.