Pasta tuńczykowa z jajkiem i kukurydzą

Możliwości na urozmaicenie kanapek na śniadanie, kolacje czy w lunch box jest wiele. Dziś proponuję pastę tuńczykową z jajkiem i kukurydzą, bo robię jeszcze kilka innych kombinacji ale to na inny post :). Ta wersja nie dość, że jest niskokaloryczna to szybka w przygotowania i co ważne przepyszna. sdc


Składniki
  • 150 g tuńczyka (z puszki lub słoika) w sosie własnym lub oleju 
  • 2 jajka 
  • 4 łyżki kukurydzy 
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 
  • Pół pęczka szczypiorku 
  • Sól, pieprz ziołowy
Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy, tuńczyka rozdrobić widelcem i przełożyć do miski. Jaja ugotować na twardo, rozdrobić widelcem i dodać do tuńczyka. Szczypior pokroić i wymieszać z wszystkimi składnikami.