Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórków kiszonych

Szczerze mówiąc ta surówka powstała z tego co miałam w lodówce z poprzednich potraw. Tego typu surówki można szybko modyfikować: zamiast pietruszki dodać koperek albo dołożyć pomidorki koktajlowe. Surówka jest bardzo chrupiąca bo jest w niej kapusta pekińska zwana też pekinką, kiszony ogórek i kolorowa kukurydza jako główne składniki.  



Składniki
  • ½ główki kapusty pekińskiej 
  • 150 g kukurydzy ( ½ puszki) 
  • 3 ogórki kiszone 
  • ½ pęczka pietruszki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 
  • 1 łyżka majonezu
  • Sól, pieprz do smaku
Kapustę pokroić dość drobno i PR, włożyć do miski. Kukurydzę odsączyć z zalewy a ogórki pokroić w kosteczkę i dodać do kapusty. Całość doprawić i wymieszać. Połączyć jogurt i majonez i polać surówkę. Na koniec dorzucić drobno pokrojony koperek i całość wymieszać.