Omlet z otrębami i bananem

Omlety na śniadanie uwielbiam, mam na nie kilka dobrych pomysłów a dziś taki najbardziej fit bo bez mąki. Omlet na otrębach z bananem to śniadanie w 5 minut. Z okazji dzisiejszego święta Niepodległości będę się zajadać rogalami świętomarcińskimi postawiłam więc na omleta zdrowego i mega pożywnego. 


Składniki
  • 1 jajko
  • 4 płaskie łyżki otrąb
  • ½ banana
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego 
  • ¼ szklanki mleka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • ½ łyżeczki masła 
  • ½ łyżeczki miodu 
Jajko wymieszać z mlekiem, otrębami, jogurtem i ½ łyżeczki cynamonu. Na małej patelni rozpuścić masło, wlać masę i smażyć pod przykryciem z dwóch stron. Gotowy omlet zsunąć na talerz, ułożyć na niego pokrojonego w plastry banana i oprószyć cynamonem.