Omlety na śniadanie uwielbiam, mam na nie kilka dobrych pomysłów a dziś taki najbardziej fit bo bez mąki. Omlet na otrębach z bananem to śniadanie w 5 minut. Z okazji dzisiejszego święta Niepodległości będę się zajadać rogalami świętomarcińskimi postawiłam więc na omleta zdrowego i mega pożywnego.
Składniki
- 1 jajko
- 4 płaskie łyżki otrąb
- ½ banana
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- ¼ szklanki mleka
- 1 łyżeczka cynamonu
- ½ łyżeczki masła
- ½ łyżeczki miodu
Jajko wymieszać z mlekiem, otrębami, jogurtem i ½ łyżeczki cynamonu. Na małej patelni rozpuścić masło, wlać masę i smażyć pod przykryciem z dwóch stron. Gotowy omlet zsunąć na talerz, ułożyć na niego pokrojonego w plastry banana i oprószyć cynamonem.