Sałatka z kurczakiem i winogronem

Kiedyś bardzo bałam się łączenia takich smaków czy po prostu owoców z mięsem w sałatkach. Jak to mówi mój mąż ja robię "wynalazki'' więc próbuje różne połączenia. Dziś sałatka na słodko, a ciekawego smaku dodają podprażone ziarna słonecznika. Polecam do pracy, na kolacje czy na imprezę. 


Składniki
  • 300 g filetu z kurczaka
  • 100 g winogron zielonych
  • 100 g winogron fioletowych
  •  3 łodygi selera naciowego
  • ½ puszku kukurydzy
  • 1 garść pestek słonecznika
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • 1 łyżka oleju 
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć curry i odstawić na 1 godzinę. Na patelnie wlać olej i podsmażyć mięso na złoty kolor, ostudzić. Na suchej patelni prażyć pestki słoneczka i też ostudzić. Kukurydzę odsączyć z zalewy, seler pokroić w drobne paseczki a winogrona przekroić na pół i pozbawić pestek. Wszystkie składniki przełożyć do miski, przyprawić a na koniec dodać majonez z jogurtem. Całość wymieszać, najlepiej schłodzić w lodówce jakiś czas bo sałatka się ''przegryzie''.