Sałatka z jeżynami i szynką serrano

Do dzisiejszej sałatki wybrałam hiszpańską surową i suszoną szynkę Jamón Serrano, jeżyny ode mnie z krzaczka, ser kozi i rukolę. Całość polałam sosem i mega szybka kolacja gotowa! Moja podpowiedź: szynkę przygotujcie na końcu tj ok 5 minut przed spożyciem bo wtedy jest pełnia jej aromatu. 


Składniki
  • 2 garście rukoli
  • kilka sztuk jeżyn
  • 60 g serka koziego
  • 80 g szynki Jamón Serrano
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki miodu płynnego
  • sól, pieprz
Jeżyny umyć, osuszyć a ser pokroić w kostkę. Na talerzu wyłożyć rukolę a na wierzch se i jezyny. Szynkę zwinąć w rulon i tez ułożyć na talerzu. Całość polać sosem z oliwy, miodu i cytryny z przyprawami. Podawać od razu.