Jaglanka z malinami i borówkami

Latem gdy jest urlop czy weekend chętnie poświęcam poranki na przygotowanie niestandardowego śniadania. Dostępne miałam malinki i borówki więc je połączyłam z pyszną i pożywną jaglanką. Kasza jaglana to śniadanie dla dbających o sylwetkę i urodę. Tak smacznie zaczęty dzień od ranu staje się lepszy. 



Składniki
  • 100 g (½ szklanki) kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka 
  • 1 banan
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • 1 łyżka miodu
  • 100 g malin
  • 100 g borówek
Kaszę dokładnie opłukać, przełożyć do rondelka. Do kaszy dolać mleko, przykryć i gotować na małym ogniu około 30 minut mieszając co jakiś czas by kasza nie przywarła do dna. Po tym czasie kaszę przełożyć do kielicha blendera, dodać banana i całość zmiksować aż powstanie gładka konsystencja. Migdały podprażyć na suchej patelni. Kaszę przelać do miseczek, dodać owoce, płatki migdałowe i całość polać miodem.