Latem gdy jest urlop czy weekend chętnie poświęcam poranki na przygotowanie niestandardowego śniadania. Dostępne miałam malinki i borówki więc je połączyłam z pyszną i pożywną jaglanką. Kasza jaglana to śniadanie dla dbających o sylwetkę i urodę. Tak smacznie zaczęty dzień od ranu staje się lepszy.
Składniki
- 100 g (½ szklanki) kaszy jaglanej
- 2 szklanki mleka
- 1 banan
- 1 łyżka płatków migdałowych
- 1 łyżka miodu
- 100 g malin
- 100 g borówek
Kaszę dokładnie opłukać, przełożyć do rondelka. Do kaszy dolać mleko, przykryć i gotować na małym ogniu około 30 minut mieszając co jakiś czas by kasza nie przywarła do dna. Po tym czasie kaszę przełożyć do kielicha blendera, dodać banana i całość zmiksować aż powstanie gładka konsystencja. Migdały podprażyć na suchej patelni. Kaszę przelać do miseczek, dodać owoce, płatki migdałowe i całość polać miodem.