Zwykle tylko w weekend mogę sobie pozwolić na śniadanko na ciepło ze względu na pracę zawodową. A jak już jest możliwość to korzystam i wymyślam. Dziś powstały wytrawne muffiny z chleba tostowego, to śniadanie zachwyciło moich domowników więc i wam polecam.
Składniki
- 4 jaja
- 6 kromek chleba tostowego
- 150 g szynki
- 100 g sera żółtego
- ¼ papryki czerwonej
- ¼ papryki zielonej
- 4 gałązki szczypiorku
Pojedyncze kromki chleba tostowego spłaszczyć za pomocą wałka i włożyć go do blaszki na muffinki, delikatnie wypełniając dno i ścianki. Do powstałych "gniazdek" włóż pokrojoną szynkę, paprykę, szczypiorek, rozkłucone jaja a całość posypać tartym żółtym serem. Tosty piec w nagrzanym do 200°C piekarniku przez 15 minut. Po upieczeniu posypać szczypiorkiem.