Filet z kurczaka z camebert

Moja kuchnia opiera się na tym co nauczyła mnie mama czy babcia ale są takie produkty które za czasów moich nauk nie widniały na sklepowych półkach i jednym z nich jest ser camembert. Wraz z mężem bardzo go polubiliśmy w różnych kombinacjach kulinarnych a dziś jest na obiad, w filecie z kurczaka bo najbardziej lubimy go na ciepło. 



Składniki
  • 2 filety z kurczaka
  • 2 po 75 g sera camembert
  • 2 jaja
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • ½ łyżeczki tymianku
  • ½ szklanki bułki tartej
  • olej rzepakowy do smażenia
Z filetów z kurczaka wyciąć polędwiczki, resztę rozbić tłuczkiem. Filety doprawić solą, pieprzem, tymiankiem oraz czosnkiem, odstawić na 30 minut. Na środek fileta położyć ser, szczelnie zawinąć mięsem. Każdego kotleta obtoczyć w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor. 
  1. wałki sera, po czym posyp tymiankiem