Pieczona kaszanka z kapustą kiszoną

Za oknem piękna słoneczna pogoda więc zaczynamy sezon grillowy za którym tak tęsknimy! Na pierwszy ogień poszła kaszanka domowej roboty którą dostałam od znajomych. Kaszanka z dodatkiem kiszonej kapusty i cebulki to niecodzienne połączenie, które robi furorę na każdym grillowym spotkaniu towarzyskim. Smakuje rewelacyjnie a żeby się przekonać, wystarczy spróbować. 


Składniki
  • 4 kaszanki
  • 200 g kapusty kiszonej (nie kwaszonej)
  • 1 cebula
  • Folia aluminiowa
Z kaszanek zdjąć osłonkę, cebulkę pokroić w drobną kostkę a kapustę kiszoną odsączyć z soku. Na kawałek foli aluminiowej o wielkości ok. 20x20 cm położyć po jednej kaszance, obok kapustę i pokrojoną cebulę. Całość szczelnie zwinąć i położyć na rozgrzany ruszt i grillować około 20 minut. Podawać na ciepło.