Konserowowa sałatka z makaronem

Sałatki z makaronem nigdy się nie znudzą! Można dodawać to co aktualnie mamy w kuchni, ta powstała gdy robiłam własnie robiłam czystki w lodówce. Moja sałatka konserowa jest pyszna, kolorowa i łatwa w przygotowaniu. Sprawdza się na imprezę przy stole ale też na kolacje czy drugie śniadanie do pracy. 


Składniki
  • 250 g drobnego makaronu (u mnie kolanka)
  • 650 g papryki konserwowej
  • 250 g szynki konserowej
  • 240 g kukurydzy konserwowej
  • 1 duży ogórek szklarniowy
  • 2 czerwone cebule
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz 
Makaron ugotować zgodnie z poleceniem producenta. Paprykę, szynkę, obranego ogórka i cebulę pokroić w kostkę, dodać do wystudzonego makaronu. Dosypać odsączoną z zalewy kukurydzę i przyprawy. Całość wymieszać. Po doprawieniu dodać majonez i znów wymieszać. Najlepiej zostawić kilka godzin lub na noc w lodówce.