Sałatka brokułowa z kurczakiem i ryżem

Gdy byłam na studiach często na drugie śniadanie w bufecie kupowałam sobie sałatkę, zwykle w moje ręce trafiała sałatka brokułowa. Dziś chętnie wracam do tego smaku, trochę ją przerobiłam i wzbogaciłam. Można ją zrobić do pudełka i do pracy, nadaje się na imprezy rodzinne czy świąteczny stół. 


Składniki
  • 1 brokuł
  • 200 g ryżu brązowego
  • 2 filety z kurczaka
  • 1 puszka kukurydzy (340g)
  • 4 jaja
  • przyprawa go gyrosa
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz 
Filety z kurczaka pokroić w małe kawałki, posypać przyprawą do gyrosa a po 10 minutach usmażyć je na patelni na złoty kolor. Ryż ugotować zgodnie z poleceniem producenta na opakowaniu. Brokuła pokrojonego w różyczki wrzucić na gotującą się wodę i gotować przez 3- 4 minuty. Następnie odcedzić i wystudzić. Jaja ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Z kukurydzy odsączyć zalewę. Wszystkie przygotowane składniki połączyć ze sobą, przyprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać majonez.