Szpinakowe trójkąciki z fetą

Przekąski z ciastem francuskim rewelacyjnie nadają się na przekąski, dziś są to przekąski andrzejkowe. Ciasto francuskie zapieczone z farszem ze szpinaku i fety smakuje rewelacyjnie! Trójkąciki są błyskawiczne do przyrządzenia i mają jeszcze jedną zaletę: są idelane zarówno na ciepło jak i na zimno. 


Składniki
  • 275 g ciasta francuskiego
  • 450 g szpinaku mrożonego
  • 150 g sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajo
  • sól, pieprz
Szpinak rozmrozić na patelni a gdy woda już odparuje chwile podsmażyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem i zostawić do wystygnięcia. Dodać pokruszoną fetę i wszytsko wymieszać na jednolitą masę. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty, u mnie 8 x 8 cm i na każdy kwadrat nałożyć odrobine pasty szpinakowej, zawinąć jeden z rogów w trójkąt. Każdy trójkąt wysmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego do 180° C piekarnika i piec ok 15 minut aż się ciasto zarumieni.