Sałatka na szpinaku z mozzarellą i letnimi owocami

W upały po 35° C chyba nikt nie ma wilczego apatytu więc warto zjeść coś lekkiego a zarazem pysznego i zdrowego. Sezon na pyszne malinki, jeżyny i brzoskwinie w pełni, a je dziś połączyłam na talerzu ze szpinakiem i mozzarellą w sałatkę. Gorąco polecam. 



Składniki
  • 2 garści szpinaku
  • 50 g mini mozzarella
  • 100 g malin
  • 100 g jeżyn
  • 2 brzoskwinie
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 płaska łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  •  sól, pieprz świeżo mielony
Umyty szpinak ułożyć na talerzach. Na niej poukładać pokrojone w ósemki brzoskwinie, maliny, jeżyny i pokrojone na pól kulki mozzarelli. W miseczce przygotować sos: oliwę, sok z cytryny i miód oraz przyprawy wymieszać. Gotowym sosem polać sałatkę, podawać od razu.