W upały po 35° C chyba nikt nie ma wilczego apatytu więc warto zjeść coś lekkiego a zarazem pysznego i zdrowego. Sezon na pyszne malinki, jeżyny i brzoskwinie w pełni, a je dziś połączyłam na talerzu ze szpinakiem i mozzarellą w sałatkę. Gorąco polecam.
Składniki
- 2 garści szpinaku
- 50 g mini mozzarella
- 100 g malin
- 100 g jeżyn
- 2 brzoskwinie
- 2 łyżki oliwy
- 1 płaska łyżka miodu
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól, pieprz świeżo mielony
Umyty szpinak ułożyć na talerzach. Na niej poukładać pokrojone w ósemki brzoskwinie, maliny, jeżyny i pokrojone na pól kulki mozzarelli. W miseczce przygotować sos: oliwę, sok z cytryny i miód oraz przyprawy wymieszać. Gotowym sosem polać sałatkę, podawać od razu.