Dwuwarstwowy koktajl z jeżyn i mango

Dawno nie robiłam koktajlu więc dziś jest dwuwarstwowy. To wielosmakowa i witaminowa bomba energetyczna. W gorące dni spełnia rolę pysznej i zdrowej przekąski a w zimę gdy robimy z mrożonych owoców to słodkie wspomnienie lata. 


Składniki
  • 1 mango
  • 1 banan
  • 2 x 80 ml mleka sojowego
  • 300 g jeżyn
  • 100 g borówek
  • listki mięty
  • płatki owsiane
Mango i banana obrać ze skóry i pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do kielicha blendera. Do owoców dolać jedną porcję mleka, wszystko razem zmiksować i wlać do szklanek. Borówki i jeżyny zmiksować z drugą porcją mleka a następnie ostrożnie wlać na pierwszą warstwę koktajlu. Wierzch posypać płatkami owsianymi, udekorować listkami mięty. podawać od razu.