Fusilli z boczkiem, oscypkiem i cukinią

Kto zgadnie gdzie byłam na wakacjach ? hehe. Tak w polskich górach więc jako smakosz serów przywiozłam je też do domu. Dziś na obiad wykorzystam ten owczy do dania z makaronu. To taka wariacja na temat makaronu, boczku, cukinii i oscypka. 


Składniki
  • 300 g makaronu fusilli 
  • 200 g boczku
  • 150 g oscypka
  • 300 g cukinii
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebulka
  • 200 ml śmietany 18%
  • natka pietruszki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól, pieprz
Makaron ugotować al dente według zaleceń na opakowaniu. Cukinię wraz ze skórką pokroić w kostkę i podsmażyć ja na oliwie często mieszając. Do cukinii dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojoną w piórka cebulę. Boczek pokroić w paseczki i dodać na patelnię. Gdy całość się zarumieni dodać śmietanę i poszatkowaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem i gotować kilka minut by wszystkie składniki się połączyły. Tuż przed podaniem posypać spora ilością startego oscypka.