Karkówka rolowana na patyczku

Gdy w sklepie zobaczyłam takie kręciołki od razu pomyślałam, że zrobię takie sama. I tak się stało. Miękkie mięso niewygodnie się kroi więc wkładam je na 2 godziny do zamrażarki. Patyczki bo tak nazywa te kociołki mój synek, tak je polubił, że nie wyobraża sobie grilla bez nich. 


Składniki
  • 250 g karkówki
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej 
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soli
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, czosnek zagnieść przez praskę i wymieszać. Mięso pokroić w cienkie plastry i natrzeć je marynatą. Patyczki moczyć w wodzie by na grillu się nie spaliły. Mięso zawinąć na patyczki i odstawić patyczki do lodówki na ok. 2 godziny. Grupować po kilka minut z każdej strony. Podawać z sałatką ze świeżych warzyw.