Gdy w sklepie zobaczyłam takie kręciołki od razu pomyślałam, że zrobię takie sama. I tak się stało. Miękkie mięso niewygodnie się kroi więc wkładam je na 2 godziny do zamrażarki. Patyczki bo tak nazywa te kociołki mój synek, tak je polubił, że nie wyobraża sobie grilla bez nich.
Składniki
- 250 g karkówki
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka soli
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, czosnek zagnieść przez praskę i wymieszać. Mięso pokroić w cienkie plastry i natrzeć je marynatą. Patyczki moczyć w wodzie by na grillu się nie spaliły. Mięso zawinąć na patyczki i odstawić patyczki do lodówki na ok. 2 godziny. Grupować po kilka minut z każdej strony. Podawać z sałatką ze świeżych warzyw.