Duszona karkówka w sosie własnym

Dziś prosty sposób na duszoną karkówkę z cebulką, dla mnie to wspomnienie domowego obiadu u mojej mamy. Kotlety są kruche i soczyste a jednocześnie rozpływają się w ustach. To pomysł na obiad nie tylko od święta. 



Składniki
  • 1 kg karkówki
  • 20 g przyprawy do karkówki
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 1 cebulka
  • Sól, pieprz 
Karkówkę pokroić w plastry na kotlety, posmarować cienką warstwę musztardy i zasypać przyprawą. Odstawić na około 2 godziny do lodówki. Po tym czasie kotlety smażyłam mocno rozgrzanej patelni przez 3 minuty z każdej strony.  Gotowe kotlety wraz z sokiem jakie puścili mięso włożyć do garnka z niewielką ilością wody i gotować z listkiem laurowym przez 50 minut. Po 30 minutach dodać drobno pokrojoną cebulkę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec można zabielić wodą z mąką. Podawać z kaszą lub ziemniaczkami i surowką.