Warstwowy deser bananowy z budyniem

Jak dzień kobiet to deser, tak na osłodę, bo nawet jeśli jesteśmy na diecie to można w taki dzień pozwolić sobie na chwilę zapomnienia. Ten deser wybornie smakuje, genialnie wygląda i zrobienie go zajmuje naprawdę nie wiele czasu. 



Składniki
  • 2 banany
  • 1 budyń waniliowy z torebki
  • 4 szklanki mleka świeżego 1,5%
  • 100 g crunchy bananowe
  • 1 bita śmietana Śnieżka
  • 1 śmietan fix
  • 2 łyżki syropu klonowego
Odlać ¼ szklanki mleka i rozmieszać w nim budyń w proszku. 1¾ szklanki mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozmieszać proszek i ciągle mieszając zagotować i wystudzić. Crunchy zagnieść i wysypać na dno szklanek. Wyłożyć warstwę zimnego budyniu i pokrojonego w plastry banana. 2 szklanki zimnego mleka wlać do wysokiego naczynia ze Śnieżką i śmietan fixem. Całość miksować na wysokich obrotach do powstania sztywnej masy którą wyłożyć na budyń. Ułożyć kolejną warstwę, crunchy, budyniu, banana i bitej śmietany. Na sam wierzch znów plastry banana i polać syropem klonowym.