Tradycyjnie, na Wielkanocnym stole królują jaja ale w koszyczku są też inne produkty. A co jeśli się je połączy? Powstaje nie tylko żurek ale i jaja faszerowane. Połączenie żółtka z szynką i chrzanem i szczypiorkiem świetnie się uzupełnienia. Ale uwaga, szybko znikają ze stołu więc może zrobić większą porcję ?
Składniki
- 5 jaj kurzych
- 150 g szynki konserwowej
- 2 łyżeczki chrzanu
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
- 1 łyżka szczypiorku
- Sól, pieprz ziołowy
- Rzeżucha do ozdoby
Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupki przeciąć na pół. Delikatnie wyjąc żółtka i rozetrzeć je z chrzanem. Dodać drobno pokrojoną szynkę i szczypiorek oraz majonez i jogurt, doprawić solą i pieprzem. Połówki jaj wypełnić farszem, ułożyć na talerzu i udekorować szczypiorkiem i rzeżuchą.