Pączki z serka homogenizowanego

Tłusty Czwartek czyli święto łasuchów i folgowania sobie. Według przesądu gdy ktoś w ten dzień nie zje ani jednego pączka w następnym roku nie będzie mu się wiodło! Pączki z serka homogenizowanego, które tu przedstawiam robi się mega szybko a najdłużej to rozgrzewa się olej. 



Składniki
  • 300 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
  • 1½ szklanki mąki typ 500
  • 3 jaja kurze
  • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
W garnku płaskim a szerokim mocno rozgrzać olej na głębokość 4-5 cm. Nie może być za zimny by pączki nie chłonęły tłuszczu. Jajka roztrzepać mikserem wraz z cukrem waniliowym. Dodać serek i ponownie miksować. Stopniowo dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masa wychodzi dość gęsta. Ciasto na tłuszcz nakładać małą łyżeczką i za pomocą drugiej zrzucamy na olej. Smażymy z dwóch stron na złoto-brązowy kolor. Pączki jeśli będą miały miejsce same będą się przekręcać. Wyjmujemy łyżką cedzakową na papierowy ręcznik. Gdy przestygną posypać cukrem pudrem.