Koktajle zwykle robimy latem, by nas orzeźwiły, ze świeżych owoców czy warzyw. Warto o nich pamiętać również zimą. Dziś przedstawiam koktajl, który dostarcza dużo energii dzięki dużej zawartości składników mineralnych i witamin, zwiększa odporność i działa bakteriobójczo. Pijmy go małymi łyczkami by dobrze wymieszał się ze śliną.
- 150 g liści jarmużu
- 2 banany
- 2 jabłka
- 2 kiwi
- 2 łyżki natki pietruszki
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- Woda niegazowana
Do dzbanka wkładamy umyte listki jarmużu bez twardych części, plastry banana, kawałki jabłek pozbawione gniazd nasiennych, obrane i pokrojone w plastry kiwi oraz natkę pietruszki. Całość zalewamy wodą do połowy. Wszystko blendujemy, jeśli za gęste dolewamy wody. Podajemy od razu do spożycia.