Zielony koktajl z jarmużem i pietruszką

Koktajle zwykle robimy latem, by nas orzeźwiły, ze świeżych owoców czy warzyw. Warto o nich pamiętać również zimą. Dziś przedstawiam koktajl, który dostarcza dużo energii dzięki dużej zawartości składników mineralnych i witamin, zwiększa odporność i działa bakteriobójczo. Pijmy go małymi łyczkami by dobrze wymieszał się ze śliną. 


Składniki
  • 150 g liści jarmużu 
  • 2 banany
  • 2 jabłka
  • 2 kiwi
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • Woda niegazowana
Do dzbanka wkładamy umyte listki jarmużu bez twardych części, plastry banana, kawałki jabłek pozbawione gniazd nasiennych, obrane i pokrojone w plastry kiwi oraz natkę pietruszki. Całość zalewamy wodą do połowy. Wszystko blendujemy, jeśli za gęste dolewamy wody. Podajemy od razu do spożycia.