Sałatka z wędzonego kurczaka, awokado i mango

Słyszałam ostatnio słowo koloroterapia i myślę, że ta sałatka może być używana w tej terapii.  Jest cudownie kolorowa, pełna zdrowia i smaku, rzecz jasna. Sałatka, która doskonale nadaje się na drugie śniadanie do pracy czy na lekką kolację. 


Składniki
  • 1 wędzony filet z kurczaka
  • 1 awokado
  • 1 mango (może być w puszce)
  • 50 g płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 garście ulubionych salat  
Sos
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki płynnego miodu
  • Sok z ½ cytryny
Obrać i pokroić w plastry awokado i skropić je sokiem z cytryny. Mango pokroić w kostkę. Migdały przyrumienić na patelni. Kurczaka pokroić w małe kawałki. Wszystkie składniki na sos wymieszać, najlepiej trzepaczką. Na płaskim talerzu ułożyć liście sałaty a na nią kurczaka, awokado, mango. Całość polać sosem i posypać migdałami. Podawać od razu.