Koreczki po polsku

Prosta i klasyczna przekąska na karnawał, sylwestra czy inne imprezy, przede wszystkim domowe. Tych koreczków nie trzeba przyprawiać, bo smaki są bardzo wyraziste. W myśl zasady: na jeden kęs z koreczków powinno wystawać sporo wykałaczki by móc je wygodnie chwytać. 



Składniki
  • ogórki korniszone
  • paluszki serowe 
  • kabanosy wieprzowe
  • pieczarki marynowane
  • świeży ogórek 
  • wykałaczki
Kabanosa, paluszki serowe i korniszony pokroić na kawałki długości 2 cm. 10 cm świeżego ogórka pokroić w cieniutkie plasterki, najlepiej za pomocą obieraczki do warzyw. Pieczarki odsączyć z zlewy i owinąć plasterkami ogórka.  Na wykałaczkę nadziewać: kawałek korniszona, paluszka serowego, kabanosa i pieczarki z ogórkiem świeżym. Przechowywać w lodówce do czasu podania.