Roladki z tortilli

Przekąska typu finger food idealnie nadaje się na przyjęcia, na imprezę czy po prostu do piwa przy wieczornym seansie przed dobrym filmem. Podstawą jest tortilla. Roladki są niezwykle szybkie do wykonania, poziom najłatwiejszy z możliwych a smak zależy od tego co do niej dodamy. Możemy dodawać ulubione składniki trzymając się 3 zasad: wiodący składnik u mnie łosoś, coś chrupiącego typu sałata i coś co wszystko sklei tu serek. 



Składniki

  • 2 płaty pszennej tortilli
  • 150 g serka chrzanowego
  • 150 g łososia wędzonego
  • 2 garście rukoli
Płaty tortilli posmarować serkiem na całej powierzchni a następnie wyłożyć na wierzch kawałki łososia. Całość posypać rukolą. Dość mocno dociskając zwijać szczelnie tortillę. Rulon zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki. Po godzinie wrapa pokroić w roladki grubości ok. 2 cm.