Ryby są bardzo ważnym
składnikiem zdrowej diety a pasta z makreli to bardzo szybki sposób na
pyszne kanapki bez konieczności ciągłego jedzenia szynki albo sera.
Najlepiej pastę zrobić wieczorem i wstawić do lodówki by przez
noc intensywny smak makreli "przeżarł" się z resztą składników.
Składniki
- 2 wędzone
makrele
- 1 czerwona cebulka
- 5 ogórków
kiszonych
- 2 łyżki gęstego
jogurtu naturalnego
- 2 łyżki
majonezu
- Sól, pieprz
ziołowy
Makrelę obieramy dokładnie z
ości i przekładamy do miski. Jeżeli nie masz pewności, czy mięso zostało
dokładnie oddzielone, możesz użyć blendera, by ewentualne ości zostały
pokruszone. Cebulkę i ogórki kroimy w drobna kostkę, doprawiamy do smaku solą i
pieprzem i dokładnie mieszamy. Na koniec dodaję jogurt i majonez. Powstałą pastę kładziemy na pieczywo.