Pasta z makreli

Ryby są bardzo ważnym składnikiem zdrowej diety a pasta z makreli to bardzo szybki sposób na pyszne kanapki bez konieczności ciągłego jedzenia szynki albo sera. Najlepiej pastę zrobić wieczorem i wstawić do lodówki by przez noc intensywny smak makreli "przeżarł" się z resztą składników.




Składniki
  • 2 wędzone makrele
  • 1 czerwona cebulka
  • 5 ogórków kiszonych
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • Sól, pieprz ziołowy
Makrelę obieramy dokładnie z ości i przekładamy do miski. Jeżeli nie masz pewności, czy mięso zostało dokładnie oddzielone, możesz użyć blendera, by ewentualne ości zostały pokruszone. Cebulkę i ogórki kroimy w drobna kostkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Na koniec dodaję jogurt i majonez. Powstałą pastę kładziemy na pieczywo.