Musztardowe pałki z kurczaka w sosie śmietanowym

Soczysty kurczak w sosie śmietankowym to propozycja na pyszny i sycący obiad dla całej rodziny. By cieszyło nasze podniebienie warto tu zadbać by smak był wyrazisty, goryczka musztardy i przyprawy nadadzą ton całej potrawie. 


Składniki
  • 4 pałki z kurczaka
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • Sól, pieprz 
  • 6 ogórków korniszonych
  • ½ pęczka koperku
  • 150 ml śmietany 30 %
Pałki smarujemy musztardą, posypujemy przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie wkładamy mięso i pokrojone ogórki w rękaw do pieczenia, zamykamy bez nakłuwania worka i pieczemy w 200°C przez 60 minut. Woreczek ostrożnie rozetnij, wyłóż mięso do naczynia, dodaj śmietanę i koperek, dokładnie wymieszaj. Podawaj z ziemniakami lub makaronem i surówką.