Ziemniaczki w boczku z grilla

Grill nie jest nudny, czasem chce wiecej warzyw czasem mięs a dziś u mnie są też ziemniaczki. To aromatyczny dodatek na weekendowe spotkania do grillowanych mięs czy ryby. Są w proste w przygotowaniu a dzieci chętnie je jedzą. 



Składniki
  • 10 sztuk niezbyt dużych ziemniaków, najlepiej tej samej wielkości
  • 10 plasterków boczku
  • 1 łyżeczka tymianku, majeranku
  • sól, pieprz
Oskrobane ziemniaki gotujemy prawie do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy. Każdego ziemniaka obtaczamy w mieszance przypraw, owijamy plastrem boczku. Gotowe ziemniaczki kładziemy na tacce na grillu, nadziewamy na patyczki jak szaszłyki lub zawijamy w srebrna folię spożywczą, dla dzieci robię z folii cukierki. Grillujemy tak długo, aż boczek się zarumieni.