Grill nie jest nudny, czasem chce wiecej warzyw czasem mięs a dziś u mnie są też ziemniaczki. To aromatyczny dodatek na weekendowe
spotkania do grillowanych mięs czy ryby. Są w proste w przygotowaniu a dzieci
chętnie je jedzą.
Składniki
- 10 sztuk niezbyt dużych ziemniaków,
najlepiej tej samej wielkości
- 10 plasterków boczku
- 1 łyżeczka tymianku, majeranku
- sól, pieprz
Oskrobane ziemniaki
gotujemy prawie do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy. Każdego
ziemniaka obtaczamy w mieszance przypraw, owijamy plastrem boczku. Gotowe
ziemniaczki kładziemy na tacce na grillu, nadziewamy na patyczki jak szaszłyki
lub zawijamy w srebrna folię spożywczą, dla dzieci robię z folii cukierki.
Grillujemy tak długo, aż boczek się zarumieni.