Tulipany z pomidorów

Na ostatniej imprezie grillowej moja przekąska z pomidorów zrobiła prawdziwa furorę! Wszyscy pytali co to jest a ja odpowiadałam że jadalne tulipany :) Przekąska jest łatwa, bardzo efektowna, wymaga bardziej zdolności manualnym a mniej kulinarnych. 



Składniki

  •    7 pomidorów lima (polne) lub rzymskie
  •    270 g sera typu feta
  •    200g serka śmietankowego
  •    1 łyżka majonezu
  •    Pęczek szczypiorku
  •     2 ząbki czosnku
  •     Pieprz ziołowy

Pomidorki myjemy i nacinamy na krzyż, mała łyżeczka lub giętkim nożykiem usuwamy wnętrze z pestkami. Odłożyć 8 łodyg szczypiorku. Serki wymieszać z drobno pokrojoną resztą szczypiorku, majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz pieprzem. Pastą z serków nadziać pomidory a nadmiar delikatnie zetrzeć papierem ręcznikowym.  Pomidory układamy na talerzu i do każdego pomidora dołączamy szczypior. Całość związujemy szczypiorkiem.