Każdy z nas zachętę do jedzenia ma różnymi zmysłami, najczęściej to zapach nas wodzi za nos ale wzrok też odgrywa ważną rolę. Tak właśnie jest w przypadku owocowych szaszłyków. Oczy widzą kolorowe zestawienie, niemal że tęcza, nos wyczuwa zapachy owoców a podniebienie wyczuwa ich słodycz. To super pomysł na przekąskę podczas przyjęcia dla dzieci a i dorośli chętnie po nią sięgają. Owoce można zastąpić innymi, dostępne w ogrodzie czy na bazarku, ważne by były świeże.
Składniki
- Jeżyny
- Borówki amerykańskie
- Maliny
- Arbuz
- Pomarańcza
- Kiwi
- Winogrona
Wszystkie owoce dokładnie umyć, arbuza, pomarańczę i kiwi obrać ze skóry i podzielić na kawałki wielkością dopasowane do reszty owoców. Nadziewać na patyczki do szaszłyków. Podawać od razu.