Owocowe szaszłyki

Każdy z nas zachętę do jedzenia ma różnymi zmysłami, najczęściej to zapach nas wodzi za nos ale wzrok też odgrywa ważną rolę. Tak właśnie jest w przypadku owocowych szaszłyków. Oczy widzą kolorowe zestawienie, niemal że tęcza, nos wyczuwa zapachy owoców a podniebienie wyczuwa ich słodycz. To super pomysł na przekąskę podczas przyjęcia dla dzieci a i dorośli chętnie po nią sięgają. Owoce można zastąpić innymi,  dostępne w ogrodzie czy  na bazarku, ważne by były świeże.



Składniki
  • Jeżyny
  • Borówki amerykańskie
  • Maliny
  • Arbuz
  • Pomarańcza
  • Kiwi 
  • Winogrona 
Wszystkie owoce dokładnie umyć, arbuza, pomarańczę i kiwi obrać ze skóry i podzielić na kawałki wielkością dopasowane do reszty owoców. Nadziewać na patyczki do szaszłyków. Podawać od razu.