Duże ilości jeżyn urosły na krzaku i
od razu pomyślałam o koktajlu z nimi w roli głównej. Jutro do pracy
wezmę go na drugie śniadanie, bo to śniadanie mistrzów bogate w witaminę C i K,
potas, wspomaga układ pokarmowy i przeciwdziała na
wrzody, niestrawność i wzdęcia. Nie trzeba go dosładzać cukrem bo
banan i gruszka spełniają rolę słodzika.
Składniki
- 2 banany
- 2 szklanki jeżyn
- ¾ szklanki borówek amerykańskich
- 2 twarde i soczyste gruszki
- Szklanka maślanki
Jeżyny i borówki opłukac pod wodą w sicie. Obrane i podzielone
na kawałki banany wrzucić do kielicha blendera razem z jeżynami i borówkami. Dodać obrane i pokrojone gruszki, zalać maślanką i zmiksować. Podawać od razu.
na kawałki banany wrzucić do kielicha blendera razem z jeżynami i borówkami. Dodać obrane i pokrojone gruszki, zalać maślanką i zmiksować. Podawać od razu.