Koktajl jeżynowy

Duże ilości jeżyn urosły na krzaku i od razu pomyślałam o koktajlu z nimi w roli głównej. Jutro do pracy wezmę go na drugie śniadanie, bo to śniadanie mistrzów bogate w witaminę C i K, potas, wspomaga układ pokarmowy i przeciwdziała na wrzody, niestrawność i wzdęcia. Nie trzeba go dosładzać cukrem bo banan i gruszka spełniają rolę słodzika.


Składniki

  •      2 banany
  •      2 szklanki jeżyn
  •      ¾ szklanki borówek amerykańskich
  •      2 twarde i soczyste gruszki
  •        Szklanka maślanki

Jeżyny i borówki opłukac pod wodą w sicie. Obrane i podzielone
 na kawałki banany wrzucić do kielicha blendera razem z jeżynami i borówkami. Dodać obrane i pokrojone gruszki, zalać maślanką i zmiksować. Podawać od razu.