Deser z brzoskwiniami i jogurtem

Od czasu do czasu trzeba pozwolić sobie na małe, słodkie przyjemności! Mało skomplikowane desery są dobrym pomysłem na drugie śniadanie dla zapracowanych. Ten z brzoskwiniami jest zdrowy pyszny i urozmaica nasze codzienne menu.
Składniki
  • 2 brzoskwinie
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 3 łyżki gęstego jogurtu
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią
Płatki migdałów podprażyć na suchej patelni, aż się zarumienią. Brzoskwinie obrać i pokroić w średnią kostkę. Do brzoskwiń dodać miód, cynamon i lekko wymieszać. Odstawić na kilka minut by brzoskwinie puściły sok i znów wymieszać w soku cynamonowo - miodowym. Do jogurtu dodać cukier i wymieszać trzepaczką. Do brzoskwiń dodać 1 łyżkę płatków migdałów i lekko wymieszać. Owoce rozłożyć do szklaneczek i zalać jogurtem. Posypać płatkami migdałów. Podawać natychmiast, by płatki pozostały chrupkie.