Surówka z marchewki i jabłka

Postanowiłam dodawać tu więcej klasyków. Sądziłam, że są oczywiste a nie zawsze tak jest. Pandemia zmusiła nas do siedzenia w domu, również w Święta więc już nie możemy liczyć na pyszności które zwykle szykowała mama czy babcia. Teraz robimy sami i do tego potrzebny przepis żeby wspomniana mama nie musiała nam dyktować przez telefon przepisów które są zwykle tylko w głowie a w ten sposób można o czymś zapomnieć. Dziś surówka mojego dzieciństwa i myślę, że nie tylko mojego, trochę taka stołówkowa ale dobrze przygotowana jest pyszna i zdrowa. U nas obecnie trochę zapomniana ale gdy zrobiłam ją dzieciom były zachwycone. 


Składniki 

  • 3 marchewki
  • 1 kwaśne jabłko 
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 
  • Sól, cukier 
Obrane marchewki oraz jabłka zetrzeć na tarce o małych oczkach. W misce wymieszać razem z jogurtem, cukrem i solą. Podawać do obiadu.